Kokan Mladenović: Gruba obmana javnosti

U ponedeljak Ivana Dimić je saopštila da je "u trenutku primopredaje između Svetozara Cvetkovića i Kokana Mladenovića 2009. godine na računu Ateljea 212 je bilo 1.075.970, 03 dinara, a krajem novembra 2012. - primopredaja između Mladenovića i Dimić - 36.867.034, 55 dinara duga. Znači nije bilo plusa nego duga", naglasila je Dimić na konferenciji za novinare upriličenoj povodom završetka igrajuće sezone.

Pismo Kokana Mladenovića prenosimo u originalnom obliku.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

"Za razliku od prethodnih godina, pozorište Atelje 212 nije završilo sezonu trijumfom, ili bar učešćem, na nekom od najznačajnijih evropskih festivala, već konferencijom za štampu na kojoj je (voljom svekolikog glumačkog bića izabrana) upravnica Ivana Dimić, verovatno inspirisana vatrenom retorikom Kim Džong Una, iznela podatke o svom velikomučeničkom položaju i mizerne rezultate sopstvene kuće koji su, gled’te čuda, inspirisani spoljašnjim neprijateljem, nasleđenim prokletstvom i svim beskrajno otežavajućim okolnostima koje sprečavaju jedno pozorište da zasija punim sjajem. Sakrivajući sopstvenu nemoć i kreativnu jalovost, poslovne rezultate koji su sramotni u odnosu na protekle Ateljeove sezone, kao i četvorostruko manji prihod na blagajni, uz samo jednu premijeru izašlu iz „nove kreativnosti“ slavnog Ateljea 212, gospođa Dimić je, falsifikujući službene podatke, grubo obmanula javnost visinom nasleđenog duga iz vremena prethodne uprave. Voleo bih da, u ime istine i zakona, uprava Ateljea 212 učini dostupnim javnosti službeni dokument o primopredaji dužnosti koji, uz imenovana ovlašćena lica Skupštine grada Beograda, sadrži i potpis gospodje Dimić, kao i moj. U tom dokumentu je jasno navedena visina duga u trenutku prestanka mog mandata, i on, svojim sadržajem, grubo diskredituje gospođu Dimić, stavljajući njene nove izjave sa druge strane razuma i zakona.

Naravno, sa velikim zadovoljstvom ću se sa novom upravnicom Ateljea 212, sresti na bilo kojoj tv debati, javnoj raspravi ili bilo kom mestu koje omogućava razgovor argumentima a ne paranoidne monologe u prisustvu medija.

Moto jedinog postavljenog teksta u Ateljeu, u ovoj sezoni, Gogoljevog „Revizora“ je „ Ne krivi ogledalo ako ti je lice ružno!“ Možda je neko trebao da pročita tekst pre postavljanja na scenu.

Srdačno,
Kokan Mladenović"

Izvor: B92

Pogledajte još