Nikolić: Srbija učinila sve da dobije datum

"To je važno ne samo zato što je postignut dogovor sa Prištinom već i zato što su napravljeni pozitivni koraci u održavanju mira i stabilnosti u regionu", rekao je Nikolić, a saopšteno je iz Pres službe predsednika.

Nikolić je istakao da je Srbija učinila sve da dobije datum i da se na ispunjavanju uslova ništa posebno novo neće desiti za mesec dana ili šest meseci, kao i da nije pravedno da pojedine zemlje u regionu dobiju ohrabrenje, a postigle su mnogo manje nego Srbija u svakom smislu.

Predsednik Srbije je na sastanku sa ministarkom spoljnih poslova Italije, rekao da su bilateralni odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski i zahvalio sa na iskrenom zalaganju Italije na dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.Bonino je, kako je saopšteno, prenela pozitivne utiske o prijateljstvu dve zemlje i istakla da će Italija učiniti maksimalne napore da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora.

"To je važno ne samo zbog Srbije već i zbog njene uloge u regionu", rekla je Bonino navodeći da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose u političkom i ekonomskom smislu, uz prostor za dalje unapređenje u oblasti kulture i civilnog društva.

Pogledajte još