Nikolić: Srbija učinila sve da dobije datum

0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas, u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Italije Emom Bonino, da je Srbija učinila sve da dobije datum za početak pregovora sa EU i da će Evropski savet napraviti veliku grešku ako davanjem datuma ne pošalje pozitivan signal Srbiji za sve što je učinila.

„To je važno ne samo zato što je postignut dogovor sa Prištinom već i zato što su napravljeni pozitivni koraci u održavanju mira i stabilnosti u regionu“, rekao je Nikolić, a saopšteno je iz Pres službe predsednika.

Nikolić je istakao da je Srbija učinila sve da dobije datum i da se na ispunjavanju uslova ništa posebno novo neće desiti za mesec dana ili šest meseci, kao i da nije pravedno da pojedine zemlje u regionu dobiju ohrabrenje, a postigle su mnogo manje nego Srbija u svakom smislu.

Predsednik Srbije je na sastanku sa ministarkom spoljnih poslova Italije, rekao da su bilateralni odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski i zahvalio sa na iskrenom zalaganju Italije na dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.Bonino je, kako je saopšteno, prenela pozitivne utiske o prijateljstvu dve zemlje i istakla da će Italija učiniti maksimalne napore da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora.

„To je važno ne samo zbog Srbije već i zbog njene uloge u regionu“, rekla je Bonino navodeći da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose u političkom i ekonomskom smislu, uz prostor za dalje unapređenje u oblasti kulture i civilnog društva.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.