EXIT FESTIVAL: Nova bina za ljubitelje gitarskog zvuka

0

Nova bina pod nazivom Riffs & Beats, nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala, naći će se u bogatom spektru nove bine. Neizostavni deo EXITa, rifovi gitara raznih izvođača, obeležiće ovu novu binu, ali i prostor oko nje. Zato se pripremite za glasnu i kvalitetnu svirku!

Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, kao i bendovi koji su odabrani na Exitovom konkursu Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, dok će program biti upotpunjen specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Moonspell, jedan je od vodećih Metal Goth Rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od 2 decenije od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu
armiju fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mainstream krugove. Ovaj bend
perfektno kombinuje ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova, te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli. Bend koji će uz Nick Cave i Prong 14. jula na tvrđavi definitivno zatvoriti krug atraktivnosti i posetiocima obećava nezaboravno veče!

Cockney Rejects, pioniri oi-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Braća Micky Geggus i Jeff Stinky Turner zajedno sa Vinceom Riordanom i Andyem Scottom činili su prvu postavu koja je snimila EP “The Flares and Slippers” za nezavisnu etiketu “Small Wonder”. Veliki uspeh koji je ta ploča doživela izbacila je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor. Singl “I Am Not A Fool” nakon svega par dana dospeo je do top liste. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u celoj Evropi. Usledili su singlovi “Bad Man”, a za njim i “Greatest Cockney Rip Off”, koji se popeo do visokog 21. mesta što je bendu omogućilo pojavljivanje u čuvenom TV šou Top Of The Pops.
Pesma “Oi, Oi, Oi” sa drugog albuma, zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno – Oi!

Grupa Bjesovi
je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bend je izgradio jak kultni status na sceni i njihovo ime se izgovara sa poštovanjem među fanovima ali i među muzičarima. Live nastupi Bjesova posebna su atrakcija za sve ljubitelje tvrdog rok stila i u sebi nose ogromnu dozu neočekivanih lucidnih obrta koji publiku često ostavljaju u šoku. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni uštogljenim podelama muzike na urbanu i ne urbanu, petorica mladića pankerski orijentisani odlučuju da sviraju narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja ih pritiska.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.