Spremite se: Sutra još toplije!

Najtoplije je u Zrenjaninu, Kikindi, Beogradu, Kragujevcu, Velikom Gradištu, Negotinu, Ćupriji, Nišu i Zaječaru, gde su izmerena 34 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Smederevskoj Palanci, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu i Leskovcu izmerena su 33 stepena.

S druge strane, najsvežije je bilo na Kopaoniku gde je izmereno 20 stepeni, a veoma toplo je bilo i u Loznici, Požegi, Dimitrovgradu i Vranju gde su izmerena 32 stepena.

Portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura građanima savetuje izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, adekvatno oblačenje, unošenje dovoljno tečnosti u organizam i laganu ishranu. Zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u Beogradu i u drugim delovima Srbije, Macura savetuje šetnje ujutro i uveče, pogotovu hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 38 stepeni, saopštio je RHMZ.

Sutra u večernjim satima u severnim i zapadnim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se retka pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura iznosiće od 16 do 24, najviša dnevna od 33 do 38 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura iznosiće oko 24, najviša dnevna oko 37 stepeni.

U petak i subotu očekuje se sunčano i veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u većini mesta znatno iznad prosečnih vrednosti, od 33 do 37 stepeni.

Međutim, u subotu se očekuje i lokalni razvoj oblačnosti sa pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina uglavnom u zapadnim i jugozapadnim krajevima.

Od nedelje se očekuje zahlađene sa manjim padom temperature i promenljivo oblačnim vremenom sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Prema najavama meteorologa u prvoj polovini naredne sedmice biće osetno svežije.

(Izvor: Tanjug, Novi magazin)

Pogledajte još