Sud ponovo odlučuje o Cecinoj kući

Istom odlukom Apelacioni sud, u okviru spora po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pevačica duguje 116.063 evra sa kamatama, naložio da se o predlogu Đurkovića za privremenu meru zabrane raspolaganja (otuđenja i opterećenja) kućom u Ulici Ljutice Bogdana ponovo odluči.

"Rešenje je ukinuto jer prilikom donošenja rešenja Viši sud nije naveo razloge o bitnim činjenicama, pa stoga postoji bitna povreda odredaba parničnog postupka", rekla je Tanjugu portparolka suda Mirjana Piljić.

Apelacioni sud je ukazao na to da je za određivanje privremene mere potrebno da su kumulativno ispunjena dva uslova, a prvostepeni sud je cenio samo jedan - postojanje opasnosti da će se naplata potraživanja poverioca bez određivanja privremene mere osujetiti ili znatno otežati, napomenula je Piljićeva.

Viši sud je propustio da oceni postojanje prvog uslova za određivanje privremene mere - da li je izvršni poverilac učinio verovatnim postojanje svoga potraživanja, zaključio je Apelacioni sud.

Ražnatovićeva, inače, osporava dug Đurkoviću, jer je pare pozajmio njen, sada pokojni, suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Đurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Ovaj proces je, inače, bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela te kuće radi namirenja duga Đurkoviću, ali je krajem januara 2012. postupak izvršenja obustavljen, pošto je Vrhovni kasacioni sud presudu ukinuo pošto je usvojio njen zahtev za reviziju i naložio novo suđenje.

Najviši sud je upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela.

Kuća u Ulici Ljutice Bogdana je bila pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti državi još 500.000 evra do kraja juna ove godine, od milion i po, koliko joj je presudom Višeg suda u Beogradu određena novčana kazna zbog protivpravnog prisvajanja novca od prodaje fudbalera kluba "Obilić", na čijem je čelu bila.

Ona je svoju obavezu izmirila u ponedeljak i čeka se brisanje hipoteke sa kuće.

Udovica Željka Ražnatovića Arkana je u toj kući u Ulici Ljutice Bogdana izdržala kaznu kućnog zatvora na koju je, posle sporazuma sa tužilaštvom o priznanju krivice, osuđena zbog protivpravnog prisvajanja dela novca od transfera 10 fudbalera "Obilića" i nedozvoljenog držanja 11 pištolja.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte još