Todorić: U Srbiji ostaju i Roda i Merkator

0

Sigurno u Srbiji zadržavamo brendove „Merkator“ i „Roda“. Čak planiramo i da ih dodatno razvijamo. O mogućim promenama formata trgovina rano je govoriti jer je proces preuzimanja još u toku, rekao je juče za „Blic“ vlasnik „Agrokora“ Ivica Todorić.

Todorić je, inače, juče u intervjuu ljubljanskom dnevniku „Finance“ demantovao da će srpski i slovenački proizvodi nestati s rafova „Agrokorovih“ prodavnica i kao primer naveo ponudu u „Idei“, koja već sedam godina posluje u Srbiji.

Prvi čovek „Agrokora“ smatra da će kupovinom „Merkatora“ na srpskom tržištu, gde je do sada postojao samo jedan veliki igrač, napraviti pravu revoluciju.

Dva velika igrača mnogo su bolja za potrošače od jednog. „Delez“ nam je najveći rival u Srbiji po obimu prodaje, a iako su u regionu moćni igrači i „Lidl“ i „Kauflenf“, najveći regionalni konkurent nam je trgovinski lanac „Interšpar“ , objašnjava on.

Todorić podseća i da je bio u pregovorima s „Deltom“ oko kupovine njihovog udela na srpskom tržištu maloprodaje.

Postali bismo zaista veliki igrač, pa bi imali problema sa srpskim zakonodavstvom. Sada ćemo najviše problema imati u Hrvatskoj zbog evropske regulative. Uz „Merkator“ ćemo napraviti najveću kompaniji u regiji“, priča Todorić i dodaje da ne znaju da li će biti promena u broju zaposlenih, ali da „Agrokor“ do sada „nije slao ljude na ulicu“.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.