Energetski bum za njegovog "najboljeg prijatelja"

Suprotno ustaljenom mišljenju, seksualne sposobnosti nisu došle s neba. U zavisnosti od toga kako živite i kojih se navika pridržavate, one se mogu unaprediti ili pokvariti. Nezdravi način života može da škodi seksualnoj moći vašeg dragog, pa da ne bi došlo do neželjenih momenata u krevetu, iskoristite par saveta za obostrano zadovoljstvo! Evo

Bobičasto voće

Tamni plodovi sadrže snažne antioksidnase koji podstiču erekciju. Kako? Da bi muškarci postigli erekciju, telu su potrebne supstance koje proširuju krvne sudove. A borovnice i kupine su prepune upravo tih toliko potrebnih sastojaka. Možete mu ponuditi borovnice ili kupine umesto grickalica dok gledate film, ili ga iznenadite svežim šejkom ili frapeom od bobičastog voća.

No smoking

Naučno je dokazano da pušenje vodi ka oštečenju arterija, a jedna od posledica može biti i erektivna disfunkciju. Pa ako je vaš partner pušač, nađite neke načine kako bi smanjio konzumaciju cigareta, ako baš ne želi da ih ostavi zauvek. Pet cigareta manje u toku dana može dati dobre rezultate.

Osećajnost

Svima nam je jasno da je ovo ponekad teško pronaći kod muškaraca. Ako i čuči negde, ne izlazi baš tako lako na površinu. Život bez stresa nije moguć, to je je činjenica, ali ga ipak možemo dozirati upravo pomoću osećajnosti. Kad je telo pod stresom luči se epinefrin, adrenalin koji utiče na arterije. Arterije su usko povezane sa seksulanim činom koji neće biti zadovoljavajući ako su arterije na bilo koji način oštećene. Zato, vašeg dragog oslobodite stresa. Iznenadite ga masažom eteričnim uljem ili upalite sveće i pustite opuštajuću muziku pre nego što stigne s posla. Biće vam zahvalan i „odužiće“ se kako oćekujete.

Tamna čokolada

Tamna čokolada sadrži flavonoide zbog kojih telo luči enzime koje opuštaju krvne sudove. Stručnjaci tvrde da bi dnevno trebalo pojesti 45 grama tamne čokolade. Budite kreativni. Uključite tamnu čokoladu u vaš emotivni život, bićete joj zahvalni.

Rešite ga suvišnih kilograma

Zanimljiva je činjenica da muškarci sa viškom kilograma vrlo često deo testosterona pretvaraju u estrogen što nije dobro za vaš seksualni život. Jer višak estrogena u telu stvara probleme s erekcijom. Motivišite ga da se reši viška sala. Idite zajedno na trčanje ili mu recite da vas dodatno pali kad se iz teretane vrati zadihan i znojav. Tako će te dobiti i zgodnijeg i potentnijeg partnera.

(Izvor: Cosmopolitan )

Pogledajte još