Negotin: Radnici pomažu siromašnim osnovcima

"Sve je počelo zahvaljujući upravo deci. Sin jednog našeg kolege požalio se ocu da njegova drugarica, zbog lošeg materijalnog stanja njene porodice, danima gotovo ništa nije jela. Formalno, akciju vodi sindikat, jer je bio potreban neki pravni okvir, ali iza nje stoje svi zaposleni, bilo članovi sindikata ili ne, koji su želeli da pomognu. Akcija nema ničeg zakulisnog i skrivenog. Samo želju da deca dobiju makar jedan obrok", kaže Jovan Čolić, predsednik Organizacije sindikata HE “Đerdap dva”.

Planirano je da ova akcija traje do kraja godine, a mesečno će se svima koji su se izjasnili odbijati iznos koji su sami odredili, bez obzira na raspust. Humani radnici zatečeni brojem dece kojima je potrebna ova pomoć, očekuju da njihovim stopama krenu i drugi.

"Reagujemo na takozvano “prikriveno siromaštvo” i nemamo nameru da budemo zamena za neke druge vidove socijalne pomoći. Akciju smo vodili u saradnji sa direktorima i stručnim službama osnovnih škola, jer oni najbolje znaju socijalni status svojih đaka", kaže Živojin Dragišić, član Radne grupe ove humanitarne akcije.

Izvor: novosti

Pogledajte još