Nikolić: Država će suzbiti svaku vrstu crnog tržišta

Nikolić je u Beogradu u razgovoru s generalnom direktorkom kompanije Filip Moris za Srbiju, Crnu Goru i jugoistočnu Evropu Stejsi Kenedi, rekao da je država dužna da zaštiti sva preduzeća koja posluju u skladu sa zakonima Srbije.

Predsednik Srbije je, kako je saopštio njegov kabinet, naglasio da Srbija čini odlučne korake kako bi stvorila što povoljniju poslovnu atmosferu za strane investitore i da će se lično "uvek zalagati da se ostvari što bolja saradnja između države i onih kompanija koje uredno izmiruju svoje obaveze prema našoj zemlji".

On je rekao da pažljivo prati dešavanja u duvanskoj industriji i da je svestan poteškoća s kojima se kompanije iz te delatnosti danas suočavaju.

Stejsi Kenedi je kazala da je kompanija Filip Moris najveći investitor iz Sjedinjenih Američkih Država koji posluje u Srbiji i da je ubeđena da se ulaganja u privredu Srbije mogu isplatiti.

Ona je zahvalila na interesovanju koje je predsednik Srbije iskazao za probleme duvanske industrije i istakla da se saradnjom mogu ostvariti zajednički interesi i stranih ulagača s jedne, i države Srbije s druge strane, navedeno je u saopštenju.

Izvor: blic

Pogledajte još