Sipali tečni azot u bazen – Mladić u komi, više njih u bolnici

0

Hoze Ignasio Lopez del Toro (21) nalazi se u komi, a još osmoro mladih prevezeno je u bolnicu posle žurke pored bazena u Leonu (Meksiko), nakon što su se otrovali tečnim azotom koji su organizatori sipali u vodu.

Kako su saopštili zvaničnici Sekretarijata za zdravstvo u Leonu (država Gvanahuato), žurka je, radi promocije, održana u subotu, u organizaciji nemačke kompanije “Jegermajster”, koja proizvodi alkoholna pića.

Sudeći prema izjavama svedoka i zabeleženim video-snimcima, organizatori događaja u naselju Granhas el Palote nameravali su da stvore efekat dima tako što su sipali četiri kante tečnog azota u bazen.

Kada je došla u dodir s vodom, hemijska supstanca je reagovala sa hlorom i formirala otrovni oblak i omladina je ubrzo počela da se guši.

Kada su oni koji su bili oko bazena primetili da je nekoliko osoba u vodi izgubilo svest, pozvali su hitnu pomoć. Žrtve su izvađene iz bazena, a mnogima od njih su dijagnostifikovani kardiovaskularni problemi.

Hose Ignasio zadržan je na odeljenju intenzivne nege i nalazi se u komi, dok je ostalima ukazana pomoć, nakon čega su otpušteni iz bolnice “Kampestre”.

Preliminarna istraga pokazaće da li će biti podignuta optužnica u vezi sa ovim nemilim događajem.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.