Tatjana Jelača pobedila u bacanju koplja

0

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) – Srpska reprezentativka u bacanju koplja Tatjana Jelača pobedila je na Memorijalnom turniru "Artur Takač", dok je u bacanju kugle pobedio Dilan Armstrong.

BEOGRAD, 29. maja 2009. (Beta) – Srpska reprezentativka u bacanju koplja Tatjana Jelača pobedila je na Memorijalnom turniru „Artur Takač“, dok je u bacanju kugle pobedio Dilan Armstrong.

Jelača je pobedila rezultatom od 58 metara i 50 centimetara, drugo mesto zauzela je Ruskinja Marija Jakovenko sa 54,47 metara, dok je treća bila Nikol Ogrodnikova sa 50,55.

„Najveću konkurenciju imala sam u Ruskinji Jakovenko i Mađarici Nikoleti Sabo koja je završila na petom mestu. One su imale dobre rezultate uoči mitinga. U trećem hicu sam uspela da bacim 58,50 i mislila sam da mogu više od državnog rekorda 58,77, ali mi je pala koncentracija u završnici. Zadovoljna sam„, rekla je Jelača novinarima.

Srpska takmičarka Marija Vučenović zauzela je četvrto mesto rezultatom 48,44.

Dilan Armstrong, koji je bio četvrti na Olimpijskim igrama u Pekingu, pobedio je u bacanju kugle rezultatom 20 metara i 49 centimetara. Takmičar SAD Dilan Skot bio je drugi (20,24), dok je treće mesto zauzeo Pavel Sofin iz Rusije (20,14).

Srpski takmičar Asmir Kolašinac bio je četvrti rezultatom od 20 metara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.