Kejt Midlton: Porođaj koji ceo svet iščekuje

0

Kako je sve bliži porođaj vojvotkinje od Kembridža, Ujedinjeno Kraljevstvo polako ulazi u euforično stanje, i sprema se za ogromno slavlje povodom rođenja još jednog člana porodice.

Kejt Midlton je odlučila da se porodi prirodnim putem, a uz nju će biti njena sestra Pipa, kao i majka Kerolin.

Vojvotkinja će se poroditi u privatnom Lindo krilu, bolnice St. Meri, u zapadnom Londonu, gde se inače rodio i njen muž, princ Vilijam 1982. godine.


Bolnica St. Mer – Lindo krilo (Foto: AP)

Izvori bliski kraljevskoj porodici, kazali su da bi Kejt više volela prirodni porođaj, ali ukoliko dođe do komplikacija, ni carski rez nije isključen.

S obzirom da će Kejtina majka i sestra biti uz nju, to će značiti da će oni znati pol bebe i pre kraljice Elizabete, iako se navodi da je dogovor da u isto vreme saznaju obe strane porodice, kako ne bi bilo povlašćenih.

Izvori su kazali, i kako vojvotkinja želi da pored nje bude i njen muž Vilijam, to možda neće biti moguće, jer se on nalazi u Velsu, na vojničkoj dužnosti gde upravlja helikopterom kao jedan od vojnika zaduženih za potragu i spašavanje.


Princ Viljam na zadatku (Foto: AP)

Međutim, u trenutku kada bude čuo vest o početku porođaja, odmah će se uputiti ka Londonu, da pokuša da prisustvuje rađanju svog deteta, te će dobiti i dve nedelje otpusta kako bi proveo neko vreme sa Kejt i bebom.

Zvanične objave kraljevske porodice:
-Kraljevski par neće unapred znati pol bebe
-Kada se dete rodi, na Tviteru će se objaviti ime i pol bebe
-Iste informacije će se objaviti na kraljevskom stalku koji će biti postavljen ispred Bakingemske palate, na kom su ispisani i datumi i imena rođenja prethodnih kraljevskih potomaka.
-Princ Vilijam će uzeti samo dve nedelje otpusta iz vojske, da bi proveo vreme sa bebom i ženom.

Vilijam neće dobiti nikakve benificije nakon što uzme otpust, naime dobiće standardni otpust kada je u pitanju dobijanje deteta, te će mu plata tokom odsustva biti svega 140 evra, dok se ne vrati u Vels.

Međutim, Kejt i novorođenče će se preseliti u njihovu vilu u Brekširu, gde će stanovati oko šest meseci, dok im se ne završi pravljenje stana blizu Kesington palate.

Kraljevska porodica sastavila je nekoliko hitnih planova za porađanje, ukoliko do njega ranije dođe, te je tako i bolnica Rojal Berkšir u Ridingu, stavljena u stanje priravnosti, ukoliko Kejt dobije trudove dok je u poseti svoje porodice tu koja živi.

Zvanični doktor kraljice Elizabete, Markus Stečel, biće zadužen za donošenje na svet novog člana kraljevstva.

Da bi nastavili tradiciju porađanja dece u St. Meri bolnici, kraljevski par moraće da izdvoji 10,000 funti na noć za privatno krilo Lindo.

U ovome krilu porodila se i princeza Dijana 1982. godine, i imala je samo reči hvale za osoblje koje radi u njemu.


Lejdi D i princ Čarls sa Vilijamom (Foto: AP)

Kejt će uzeti „de luks“ paket, koji se sastoji od dva apartmana, gde će jedan korisititi kao dnevnu sobu. Apartman košta 6,265 funti u koji je uključeno porađanje, te se naplaćuje još 2,200 funti za svaku dodatnu noć, te će za njihov boravak od dva dana biti potrebno 10,000 funti.

Sve sobe imaju satelit, vajrles internet, telefon, frižider i sef, sveža jela se spremaju svakodnevno, a bolnica ima i zavidnu vinsku listu, koja je takođe dostupna svim gostima.

Kraljevski glasnik je kazao kako javnost neće saznati pol deteta, sve dok kraljica i stariji plemići ne budu obavešteni o tome, te je takođe naveo i da će princ Vilijam izdati kratko obaveštenje nakon što se dete rodi.

Ispred Bakingemske palate će tradicionalno biti postavljen stalak, na kome su ispisana imena i datumi rođenja članova kraljevske porodice. Imena su potpisali doktori koji su porodili kraljevskog člana, te će tako biti i ovoga puta.

Odmah nakon rođenja deteta, doktor će morati da ide ispred palate i da upiše ime, datum i vreme kada je obavljen porođaj.

Nakon što se potpiše povelja, ona će se predati vozaču, koji će je zatim voziti kroz ulice Londona, u policijskoj pratnji, te će se nakon toga vratiti ispred palate, gde će kraljevski glasnik, glasno uzviknuti da se rodio novi član kraljevske porodice.

(Izvor: Blic )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.