Kolšrajber iznenadio Đokovića u trećem kolu Rolan Garosa

BEOGRAD, 30. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković doživeo je poraz u trećem kolu Rolan Garosa od Nemca Filipa Kolšrajbera sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4, 6:4.

Đoković, koji je bio postavljen za petog nosioca, na prethodna dva Rolan Garosa stizao je do polufinala, dok je Kolšrajberu ovo najveći uspeh na turniru u Parizu.

Nemac, koji je postavljen za 29. nosioca, u osmini finala igraće protiv 16. nosioca Tomija Robreda iz Španije.

Đoković je odlično počeo prvi set, u četvrtom gemu napravio je brejk, a ubrzo nakon toga poveo sa 4:1.

Nemački teniser je uzvratio brejk u sedmom gemu, a zatim došao do izjednačenja. Novim brejkom u devetom gemu Kolšrajber je poveo sa 5:4, a set je završio sigurnom igrom na svoj servis.

Kolšrajber je u drugom setu prvi oduzeo servis protivniku, a potom stigao do vođstva od 3:1. U četvrtom gemu nemački teniser je napravio novi brejk, nakon čega je poveo i sa 5:1.

U osmom gemu Đoković je vratio jedan brejk, a veoma brzo nakon toga smanjio na 5:4. To je, međutim, bilo sve od srpskog tenisera u drugom setu, pošto je Nemac još jednom na svoj servis došao do vođstva od 2:0 u setovima.

Treći set obeležila je velika borba i izjednačena igra, ali je Nemac u devetom gemu napravio još jedan brejk i poveo sa 5:4. U sledećem gemu Nemac je, uz manje probleme, brzo došao do prve meč lopte koju je odmah iskoristio i plasirao se u osminu finala.

Turnir na Rolan Garosu igra se za ukupni nagradni fond od 15.264.500 evra.

Pogledajte još