Do nedelje 35 stepeni, a onda stiže nevreme

U Srbiji će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo, uz lokalne kratkotrajne pljuskove i grmljavinu. Vetar će sutra biti slab do umeren, pretežno južni. Jutarnja
temperatura biće od 17 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 32 stepena do 37 stepeni.

I u Beogradiu će sutra vreme biti sunčano i veoma toplo, uz lokalni razvoj oblačnosti s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar će takođe biti slab i umeren, uglavnom južni. Jutarnja temperatura oko 25 stepeni, a najviša dnevna deset stepeni viša - oko 35 stepeni.

U Srbiji će i u nedelju vreme biti pretežno sunčano, u severnim i zapadnim krajevima malo svežije, a na jugoistoku i dalje veoma toplo, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode.

U ponedeljak će vreme biti svežije u svim krajevima, ali i dalje toplo, s lokalnim pljuskovima i grmljavinom većinom popodne i uveče. Od utroka do idućeg petka vreme će biti promenljivo oblačno i sveže, s maksimalnom temperaturom oko ili malo ispod prosečne za kraj juna. Mestimično će biti kiše, pljuskova i grmljavine.

Biometeorološka prognoza za subotu, 22. jun 2013: Meteorološke prilike mogu dovesti do daljeg pojačanja tegoba većine hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje osobama sa kardio-vaskularnim tegobama i astmatičarima.

Moguće tegobe su nesanica, glavobolja i smanjena radna sposobnost. Svima se preporučuje zaštita od sunca i izbegavanje većih fizičkih napora od 10 do 17 časova.

Izvor: Beta

Pogledajte još