Đoković razočaran više zbog igre, nego zbog poraza

BEOGRAD, 30. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je veoma razočaran zbog poraza od Nemca Filipa Kolšrajbera u trećem kolu Rolan Garosa, ali ne toliko zbog rezultata, koliko zbog veoma loše igre.

"Razočaravajuće je što tokom celog meča nisam uspevao da pronađem ritam, što sam uvek dobro činio. Zato i jesam u vrhu svetskog tenisa već neko vreme", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle poraza od 0:3 (4:6, 4:6, 4:6).

"Pokušavao sam da ostanem pozitivan i čekam svoje šanse, ali mi ih Filip nije često davao. A i ono malo njih koje sam dobijao, nisam koristio. To i jeste bio problem. Bio sam previše pasivan", priznao je četvrti teniser sveta.

Đoković je prethodna dve učešća na grend slemu u Parizu završio u polufinalu, dok je 2006. godine stigao do četvrtfinala. Ovaj put je 29. teniser sveta bio nepremostiva prepreka, iako je Đoković u dosadašnjem toku sezone na šljaci bio izuzetno uspešan.

"Dobro sam počeo turnir, a tako sam se osećao i pre ovog meča. Na terenu je, ipak, sve bilo drugačije. Ne mogu tačno da objasnim zašto. Ficižki sam se dobro osećao, ali se nisam dobro kretao... Da budem iskren, problem je bila samo moja glava", ocenio je šampion Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine.

"Ne smem sebi da dozvolim da igram ovako loše kao danas. Ne smem da igram ovako odbrambeno. To nisam ja. To nije moja igra", istakao je 22-godišnji Beograđanin.

Đoković je ocenio i da na njega nije uticalo to što je igrao i treći dan uzastopce, kao ni pritisak na koji se već navikao.

"Pritisak uvek postoji ako ste već neko vreme treći ili četvrti na svetu. Ali to je sastavni deo života i do sada sam uvek umeo da se izborim sa njim", naveo je Đoković i podsetio da su uvodni mečevi na velikim turnirima uvek opasni, jer slabije rangirani protivnici nemaju šta da izgube.

Pogledajte još