Poternica na snazi: Karića hapse ako dođe u Srbiju

0

Bogoljub Karić (59) biće uhapšen ukoliko se pojavi su Srbiji jer je na snazi poternica protiv njega, kažu u sudu, iako je Dragan Marković Palma, predsednik JS i Skupštine Jagodine, rekao da će se založiti da se predsednik BK grupe treba da se vrati u Srbiju.

U beogradskom Višem sudu kažu da je poternica za Karićem još na snazi. Protiv njega i njegovog brata Sretena, kao i još 14 osoba, pokrenut je postupak zbog malverzacija sa Mobtelom kojima je oštećena Srbija za oko 60 miliona evra.

Profesor kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže za “Blic” da je Karić optužen da je preko svog preduzeća zaradio ogroman novac, a da državi Srbiji nije dao njen procenat i da je u pitanju klasična krađa i prevara.

Dragomir Milojević, vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda nedavno je za “Blic” rekao da će ako se Karić vrati u zemlju, morati da se postupi po poternici koja je na snazi. U višem sudu kažu da je predmet dostavljen Višem tužilaštvu koje treba da precizira optužnicu zbog izmena Krivičnog zakonika.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.