Tomislav Nikolić počasni građanin Trebinja

Odluku da se predsedniku Srbije uruči Povelja počasnog građanina Trebinja donela je Skupština grada Trebinja na sednici održanoj 6. juna.

"Uzevši u obzir da je Nikolić glavni nosilac antikorupcionih procesa u Srbiji, predsednik sa afirmativnim stavom i jasnom vizijom odnosa sa narodom Republike Srpske, te osoba koja ima i emotivan odnos prema Trebinju, u kome je izvesno vreme živio i radio, Skupština je usvajanjem predloga zaključila da Nikolić zavređuje pomenutu počast", navedeno je u obrazloženju odluke.

Najavljeno je da će se Nikolić, zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, obratiti građanima na gradskom trgu, a potom će položiti venac na Spomenik braniocima Trebinja.

Iz Predsedništva BiH najavljeno je da će predsednik Srbije i srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović u Muzeju Hercegovine prisustvovati svečanom otvaranju izložbe "Dučić u diplomatiji".

Ovaj događaj zajednički organizuju Arhiv Republike Srpske i Arhiv Jugoslavije iz Beograda, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nikolić će posetiti i manastir Gračanica u Trebinju.

Pogledajte još