Tomislav Nikolić počasni građanin Trebinja

0

Banja Luka — Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću danas će biti uručena Povelja počasnog građanina Trebinja na Svečanoj sednici Skupštine grada.

Odluku da se predsedniku Srbije uruči Povelja počasnog građanina Trebinja donela je Skupština grada Trebinja na sednici održanoj 6. juna.

Uzevši u obzir da je Nikolić glavni nosilac antikorupcionih procesa u Srbiji, predsednik sa afirmativnim stavom i jasnom vizijom odnosa sa narodom Republike Srpske, te osoba koja ima i emotivan odnos prema Trebinju, u kome je izvesno vreme živio i radio, Skupština je usvajanjem predloga zaključila da Nikolić zavređuje pomenutu počast„, navedeno je u obrazloženju odluke.

Najavljeno je da će se Nikolić, zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Slavkom Vučurevićem, obratiti građanima na gradskom trgu, a potom će položiti venac na Spomenik braniocima Trebinja.

Iz Predsedništva BiH najavljeno je da će predsednik Srbije i srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović u Muzeju Hercegovine prisustvovati svečanom otvaranju izložbe „Dučić u diplomatiji„.

Ovaj događaj zajednički organizuju Arhiv Republike Srpske i Arhiv Jugoslavije iz Beograda, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nikolić će posetiti i manastir Gračanica u Trebinju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.