Divac: Crna Gora je favorit za osvajanje Evrobasketa

"Ne bi me začudilo da sve tri medalje u Sloveniji odu baš reprezentacijama sa prostora našeg regiona. Uvek je teško predvideti ko bi mogao da postane novi prvak Evrope. Međutim, kao favorita izdvojio bih Crnu Goru zato što će na na predstojećem Evrobasketu imati najkompletniju reprezentaciju“, rekao je Divac za agenciju Anadolija.

Zanimljivo je da će na predstojećem kontinentalnom šampionatu u istoj grupi (B) igrati čak četiri selekcije sa prostora bivše Jugoslavije - Makedonija, Crna Gora, BiH i Srbija.

"Na ovim prostorima uvek se igrala kvalitetna košarka. Mislim da timovi sa naših prostora mogu daleko da doguraju i ne bi me začudilo da sve tri medalje odu baš ovim reprezentacijama“, ocenio je Divac.

Na pitanje da li je teže biti vrhunski košarkaš ili obavljati funkciju predsednika OKS, Divac je odgovorio da su te dve pozicije potpuno različite i samim tim jako teške za poređenje.

"Treniranje košarke je fizički veoma zahtevno pošto su osim utakmica tu i stalna putovanja i treninzi. S druge strane, otkako sam na čelu OKS imam mnogo veću odgovornost jer, zajedno sa svojim timom, radim na poboljšanju uslova za sport i sportiste u Srbiji"", kazao je Divac.

Prvenstvo Evrope za košarkaše biće održano u Sloveniji od 4. do 22. septembra, a u B grupi u Jesenicama, pored Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije, igraće još Litvanija i Letonija.

(Tanjug)

Pogledajte još