Sado-mazo seks je učinio milionerkom za manje od šest meseci

Podaci o prihodu koje je podnela kompanija Fifty Shades Ltd u vlasništvu književnice pokazuju da je ukupan prihod od prodaje pre plaćanja poreza iznosio blizu 13 miliona funti. Nakon oporezivanja neto profit iznozi 10 miliona funti za manje od pola godine poslovanja kompanije.

Autorka E. L. Džejms ovog svetskog književnog hita nakon instant slave živi skoro istim životom, bez preteranog razmetanja. I dalje živi u istom stanu u zapadnom Londonu koji vredi 350 hiljada funti, koji je kupila sa svojim suprugom pre 15 godina.

Najekstravagantnija stvar koju je sebi kupila je novi Folksvagenov automobil, a u humanitarne svrhe je do sada poklonila oko 1,5 miliona dolara.

Džejms je kompaniju Fifty Shades Ltd osnovala u februaru 2012. godine kako bi uspela da se izbori sa espresnom popularnošću knjige i povećanjem obima posla oko sledećeih nastavaka, ali je firma tek pre pola godine počela da funkcioniše u punom obimu.

Ona i njen suprug su ostali jedini vlasnici i direktori kompanije i prošle godine su sebi isplatili dividende u iznosu od oko 350.000 funti, a njene knjige su do sada u svetu prodate u preko 70 miliona primeraka.

Prošle sedmice objavljeno je da će u filmsku adaptaciju njenih romana režirati Sem Tejlor Džonson, ali autorka do sada tu informaciju nije potvrdila niti demantovala.

Izvor: The Telegraph, B92

Pogledajte još