Ana izgubila od Azarenke u osmini finala

BEOGRAD, 31. maja 2009. (Beta) - Srpska teniserka Ana Ivanović neće odbraniti titulu na Rolan Garosu pošto je u osmini finala izgubila od devete teniserke sveta Beloruskinje Viktorije Azarenke sa 2:0 po setovima (6:2, 6:3).

Azarenka je do četvrtfinala stigla posle sat i 15 minuta igre osvojivši 68 poena, 19 više od osme teniserke sveta. Ivanovićeva je igrala nervozno i mnogo je grešila, napravila je 20 neiznuđenih grešaka, dok je Beloruskinja napravila samo sedam.

Na početku prvog seta teniserke su osvojile gemove na svoj servis, a Azarenka je u trećem gemu napravila brejk i posle osvojenog gema prilikom svog servisa povela sa 3:1.

Teniserke su zatim osvojile po gem na svoj servis, da bi Beloruskinja u sedmom gemu napravila novi brejk, nakon čega je uspešno sačuvala svoj servis i osvojila prvi set rezultatom 6:2.

Ivanovićeva je mnogo grešila u prvom setu i osvojila je devet poena manje od protivnice.

Azarenka je dobro počela drugi set, napravila je brejk u prvom gemu i uz gem na svoj servis povela sa 2:0, da bi u narednom, posle dvostruke servis greške Ivanovićeve još jednom oduzela servis osmoj teniserki sveta, i povela sa 3:0.

Beloruskinja je zatim osvojila gem na svoj servis, a u narednom to je učinila i Ivanovićeva i tako prekinula niz od sedam uzastopno osvojenih gemova protivnice.

Ivanovićeva je nakon toga napravila brejk i smanjila na 2:4, ali je Azarenka u narednom gemu vratila brejk i sačuvala tri gema prednosti.

Srpska teniserka je u osmom gemu ponovo oduzela servis protivnici, ali to je učinila i Azarenka u narednom posle čega je osvojila drugi set (6:3) i izborila plasman u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske.

Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv prve teniserke sveta Ruskinje Dinare Safine koja je ranije danas pobedila Aravane Rezai sa 6:1, 6:0.

Pogledajte još