Produžen pritvor Dreničkoj grupi

0

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici doneo je danas odluku o produženju pritvora za pripadnike "Dreničke grupe" Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u trajanju od dva meseca.

Ovu vest je za prištinske medije potvrdio advokat Tom Gaši, branilac optuženog bivšeg komandanta OVK i ambasadora Kosova u Albaniji Suljejmana Seljimija.

„Na osnovu zahteva tužioca Euleksa sud je doneo odluku kojom je za još dva meseca produžen pritvor bivšem komandantu Glavnog štaba OVK Suljejmanu Seljimiju i šestorici njegovih saboraca“, rekao je Gaši za internet portal Ekspres.

On je rekao da je odluka suda „šokantna“ i bez zakonskog osnova, kao i da ne postoji ni jedan razlog da Seljimi i ostali ostanu u pritvoru.

„Izgleda da je ovaj sudija potpao pod uticaj tužioca i apelacionog suda, koji je meru kućnog pritvora promenio na pritvor“, rekao je Seljimijev advokat i najavio da će u ponedeljak uložiti žalbu na ovu odluku suda.

Među osumnjičenima kojima je produžen pritvor su i bivši komandant OVK za Drenicu i sadašnji predsednik opštine Srbica Sami Ljuštaku, kao i jos petorica boraca OVK koji su osumnjičeni za krivićno delo ratnog zločina.

Izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.