Autobus sleteo u provaliju u Crnoj Gori, poginulo šesnaest putnika

Nakon prve informacije iz policije da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je saopšteno da je u pitanju autobus rumunskih registarskih oznaka, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru, na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, saopšteno je da je u autobusu bilo 46 putnika.

Prema informacijama "Vijesti" autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa leve strane i zaustavio se u provaliji na oko 30 do 40 metra od puta.

Reporterka "Vijesti" javlja da se na padini vide tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje, odakle izvlače povređene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povređenih.

Nešto pre 19 sati helikopter je uspeo da se spusti u mestu Seoce. Na licu mesta su lekari iz više crnogorskih opština sa severa.

Policija je blokirala jednu traku kako bi vozila hitne pomoći mogla da dođu do mesta nesreće, a prema informacijama Vijesti osoblje Kliničkog centra u Podgorici je u stanju pune pripravnosti.

Direktor Urgentnog bloka Vladimir Dobričanin kazao je TV Crne Gore da je u KC dopremljena 31 odrasla osoba i jedno dete. Dete je sa lakšim telesnim povredama smešteno na Dečju kliniku, dok su ostali putnici prošli sa težim povredama, prenose Vijesti.

Osim ekipa hitne pomoći, povređene putnike do Kliničkog centra u Podgorici prevoze i putnički automobili koji su se zatekli na mestu nesreće.

Policija je napravila koridor od mesta udesa do Podgorice kako bi se povređeni putnici što pre prebacili do Kliničkog centra.

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ponudio je danas svu potrebnu pomoć Crnoj Gori zbog ove teške saobraćajne nesreće.

Dačić je izjavio Tanjugu da je ponudio pomoć u medicinskom i stručno tehničkom ljudstvu i svemu što je potrebno da bi se sanirale tragične posledice nesreće.

Izvor: b92

Pogledajte još