Nova praksa u Americi: Prevaspitajte svoju ženu . . . batinama!

Ova praksa popularizovana je kroz sajt “Učenje kućne discipline” (Learning Domestic Discipline) koji vode bračni par Klint i Čelzi.

Na sajtu stoji: “To je dogovor između dve odrasle osobe koje dele uverenje da je muškarac glava porodice i iz te pozicije ima pravo da nameće svoj autoritet”.

Klint i Čelzi napisali su i priručnik o ovoj “praksi između dva životna saputnika u kom glava porodice preduzima neophodne mere za postizanje zdrave dinamike veze”.

To se odnosi na razne metode kažnjavanja, a Klint i Čelzi naročito zastupaju “držanje lekcija, oduzimanje privilegija, teranje u ćošak ili sobu”.

Za entuzijaste koji su prigrlili ovaj vid organizacije domaćinstva kažnjavanje ni na koji način nije seksualne prirode.

Vera (prezime se ne navodi) koja sa mužem praktikuje ovaj metod kaže: “Osobe koje pristupaju čistoj hrišćanskoj kućnoj disciplini ne ulaze u to polje. Mnogi ljudi sve mešaju sa ’50 nijansi sive’, ali nije to to”.

Udaranje po zadnjici je jedna od osnovnih metoda kažnjavanja koju zagovaraju ovi misionari.

Čak 18 strana pomenutog priručnika posvećeno je udaranju po zadnjici i “pravilnom izvođenju” istog.

Uprkos tome što ova ideja koketira sa zagovaranjem kućnog nasilja, Klint i Čelzi insistiraju da se hrišćanska kućna disciplina sprovodi isključivo između dve osobe koje daju pristanak i da “glava porodice” nikad ne treba da kažnjava dok je ljut.

“Ako se glava porodice naljuti, on mora uraditi sve da se vrati u mirno, razumno, racionalno stanje, pre nego što donese neku odluku ili sprovede neku kaznu”, kažu oni.

Međutim, na mnogim forumima posvećenim ovom bizarnom metodu, u praksi su mnogi prekoračili granicu dogovora.

Izvor: b92

Pogledajte još