Florentino Peres novi predsednik Real Madrida

MADRID, 1. juna 2009. (Beta-AFP) - Florentino Peres biće proglašen za predsednika Real Madrida pošto je ostao jedini kandidat za to mesto, saopštio je juče taj madridski klub.

Peres, koji je na čelu kluba već bio između 2000. i 2006. godine, ostao je poslednji kandidat za to mesto sinoć u ponoć kada je zaključeno podnošenje kandidatura a posle povlačenja jedinog drugog kandidata Huana Onieva.

"Novi predsednik Real Madrida Florentino Peres preuzeće dužnost u ponedeljak, 1. juna", saopštio je Real Madrid na svom Internet sajtu.

Direktor grupe BTP i energetske grupe ACS se u četvrtak zvanično kandidovao za to mesto pod sloganom "San se vratio", naveo sastav svog upravljačkog tima i obećao dovođenje "spektakularnih" igrača ali bez navođenja imena.

On je rekao da će Francuz Zinedin Zidan, koji je igrao u Realu od 2001. do 2006. biti njegov savetnik.

"Razgovarao sam sa Zidanom. On će biti savetnik predsednika i pomoći će nam u popravljanju imidža", rekao je Peres španskom radiju Kadena Ser.

Zidan, koji puni 37 godina 23. juna, završio je svoju sportsku karijeru 2006. godine ali nikad nije zatvorio vrata povratku u Real Madrid.

Dok je Peres vodio Real klub je osvojio dve titule u Primeri, kao i jednu evropsku Ligu šampiona. On je u intervjuu objavljenom juče u dnevniku "Pais" rekao da je klubu "potrebna revolucija".

"Ne stavljam nikakva ograničenja", rekao je. Sportska štampa piše da će među pojačanjima koje će on dovesti biti brazilski igrač iz AC Milana Kaka, i čileanski trener Viljareala Manuel Pelegrini.

Peres (62) je rekao da ga dominacija FC Barselone u Španiju ove sezone i njeno osvajanje titule evropskog šampiona "samo još više motiviše".

Pogledajte još