Novi protesti u Brazilu

0

U Brazilu su demonstranti ponovo počeli da se okupljaju na ulicama uoči popodnevnog, prvog sastanka predsednice Dilme Rusef sa liderima protesta, guvernerima i gradonačelnicima, u cilju razmatranja mera za poboljšanje javnih usluga i borbe protiv korupcije.

Demonstranti su danas blokirali pristup najvećoj brazilskoj luci u gradu Santosu, na obali savezne države Sao Paolo, ali još nije poznato koliki broj ljudi se okupio.

Pored toga, protesti se održavaju u još najmanje četiri brazilske savezne države, a očekuje se da će do kraja dana oni proširiti.

Kancelarija brazilske predsednice saopštila je danas da će se Rusef popodne po lokalnom vremenu sastati s predstavnicima Pokreta za besplatan prevoz, što je grupa koja je pre gotovo dve nedelje pokrenula demonstracije u Sao Paolu protiv povećanja cene javnog prevoza, koje su kasnije prerasle u antivladine proteste.

Uprkos odluci vlasti u nekoliko najvećih brazilskih gradova da se cena prevoza vrati na staro, Pokret za besplatan prevoz navodi da će nastaviti da se bori za cilj besplatnog gradskog prevoza za sve građane.

Izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.