Filipusis duguje 1,3 miliona dolara za kuću u Melburnu

MELBOURN, 1. juna 2009. (Beta) - Bivši član Dejvis kup reprezentacije Australije Mark Filipusis priznao je da ima velike finansijske probleme, pošto duguje 1,3 miliona dolara za kuću u Melburnu, u kojoj živi sa majkom.

"Nalazim se u teškoj situaciji zbog kuće, ali što je još gore, to mi je donelo i psihičke probleme. Nisam u depresiji, ali sam u poslednje dve godine zaista imao dosta problema", rekao je Filipusis za australijski dnevni list Herald San.

Filipusis je u dosadašnjoj karijeri igrao finala na dva gren slem turnira - Otvorenom prvenstvu SAD 1998. i Vimbldonu 2003. godine. Nekada osmi igrač sveta je igrajući tenis zaradio oko sedam miliona dolara, ali je priznao da je do sada već potrošio najveći deo te svote.

Australijski teniser je pre dve godine pokušao da zaradi novac učešćem u televizijskom rijaliti šou, u kojem su se devojke i žene u godinama borile za njegovu naklonost.

Nakon toga, Filipusis, koji je 1999. i 2003. sa australijskim timom osvojio Dejvis kup, bio je primoran i da proda svoj omiljeni automobil, crni "lamborgini".

"Nisam mnogo igrao od 2006, a tenis je sport u kome ako ne nastupate redovno, ne možete da zaradite. Pisao sam finansijskoj kompaniji kojoj sam dužan. Objasnio sam im da ću imati dovoljno novca da vratim dug, ali mi je potrebno još vremena", dodao je Filipusis.

On je naveo da uskoro očekuje priliv novca od egzibicionih mečeva koje je igrao sa teniskim legendama Džonom Mekinroom i Džimom Kurijerom.

Pogledajte još