NEPRIJATNA EROTIKA: Umesto penzije - mini suknja!

Kad dara prevrši meru onda brojne pojave na estradi postanu predmet zluradih komentara. Tačno je da Šer u sedmoj deceniji izgleda barem trideset godina mlađe, kao i da je Tina Tarner sve do polovine devedesetih šokirala svet svojom energijom, izdržljivošću i izgledom. Kratka suknja na njenim čvrstim butinama praćena divljim glasom i nastupom prepunim snage ni u jednom trenutku nije delovala neukusno ili vulgarno. Jer to je Tina Tarner, ona je drugačije nezamisliva. Svaki detalj njenog scenskog natupa je u skladu sa celinom. Međutim na srpskoj estradnoj sceni, veoma su česti komični raskoraci kada je o scenskoj prezentaciji žena u zrelim godinama reč.

Neda Ukraden: Najdoslednija. Ne odustaje od provokativne garederobe i mladalačkih stihova ni za živu glavu. Nedavno uporedila sebe sa Dženifer Lopez i time izazvala salvu negativnih komentara. Neda ne samo da se prilagođava već doslovno ignoriše godine pevajući: “Ovo je najbolji klub u gradu, ti noćas trebaš i lepu i mladu.” Utegnuta u preuske pantalone, okružena devojkama i polugolim mladićima, popularna jugoslovenska pevačica, koja je pre nekoliko dana krstila unuke, poručuje da vreme za nju ne znači ništa i da nema nameru da,u skladu sa godinama, snima teške balade namenjene zrelijoj publici. Naprotiv, ona želi da đuska, da inspiriše didžejeve i oduševljava mlade. Štaviše, neretko pokazuje netrpeljivost prema pevačicama koji dolaze, a upravo zbog komentara na račun “Zvezda Granda” poremetila odnose sa ovom kućom. Da li je Nedi teško da prihvati činjenice ili jednostavno želi da ostane u sedlu jer joj mlađa publika više prija, to samo ona zna.

Lepa Brena: Sa albumom “Uđi slobodno” upristojila svoj scenski nastup i garderobu. Uz ozbiljne pesme, u režiji Aleksandra Milića Milija, išla je jedna drugačija Brena, ozbiljna, dostojanstvena i elegantna. Odmah nakon prekida saradnje sa njim, vratila se šljokicama, vrućim pantalonama i čizmama preko kolena. Na svojim koncertima u “Areni” izvela rekapitulaciju svog imidža osamdesetih kada je neretko izgledala kao parodije estrade i štos na sopstveni račun. Danas, ne pravi tako česte izlete u nedolični seksi stajling i mnogo je smirenija u odnosu na stariju Nedu Ukraden. U prilog tome ide i njenqa izjava da namerava još desetak godina da se druži sa publikom nakon čega će se povući. Ne bi trebalo zaboraviti da je Brena u Madoninim godinama i da je još uvek rano za napuštanje estrade, ali je, budući da i Madona koja izgleda milion puta bolje trpi kritike na račun novih pesama i provokativnog imidža, vreme da nađe sredinu i pomiri ono što želi sa onim što priliči. Omot poslednjeg CD-a “Začaran krug” sa istrćenom pevačicom je nedopustiv za nekoga sa toliko iskustva.

Ana Bekuta: Nikada nije bila posebno provokativna, ali je devedesetih žarila i palila u pozama Toni Brekston i stavom fatalne zavodnice. Trebalo bi joj oprostiti jer tada je otkrila Dejana Milićevića a sa njim i fotošop, pa joj se osladilo. Nekoliko godina ranije izgledala je kao bankarska službenica koja se dokopala mikrofona na proslavi u mesnoj zajednici. Ali, to su te nesrećne devedeset. Danas u ulozi primadone, ozbiljne dame u godinama koja prati podjendako ozbiljnog i bitnog partnera pa samim tim vešto podešava dubinu dekoltea.

Vesna Zmijanac: Konačno otišla pod nož a onda prošetala novo lice uz opasku da će Zorica Brunclik kada je bude videla presvisnuti u svom zverinjeku. Do druge polovine devedesetih izgledala više nego vamp i seksipilno. Onda je usledila borba sa porocima koja joj je donela pobedu i kilograme. Danas, sasvim svedena, ali ponekad ume da pobrka lončiće i pojavi se u suknji iznad kolena što nije nimalo prijatan prizor.

M.N

Pogledajte još