Novi Sad: Hapšenja službenika Gradske uprave

Uhapšeni su pomoćnica načelnika za poslove legalizacije Gradske uprave za urbanizam Nada Tontić, zamenik direktora preduzeća "Urbanizam" Miroslav Vukajlov, nekadašnji šef Odseka za legalizaciju, a sada stručni saradnik Gradske uprave za urbanizam Petar Petrović, kao i stručni saradnik Gradske uprave za urbanizam Slobodan Bekrić, navodi se u saopštenju policije.

Oni se sumnjiče da su pokušali da investitoru kompaniji "AGNS menadžment tehnolodži" iz Novog Sada, pravnom sledbeniku novosadskog preduzeća "Aleksandar gradnja", u vlasništvu Aleksandra Gajića, pribave korist od 1,66 miliona evra legalizacijom dela hotela "Holidej in" u Novom Sadu, koji gabaritima odstupa od građevinske dozvole u ukupnoj površini od 1.514 metara kvadratnih.

Kako se precizira u saopštenju, osumnjičeni Bekrić je 2012. po nalogu svog šefa Petrovića prihvatio zahtev novosadske firme "AGNS menadžment Tehnolodži" investitora hotela "Holidej in" u Novom Sadu, za izmenu i preciziranje zahteva za legalizaciju, koji je podneo "Vondel kapital" 2009. koji je uložio u izgradnju objekta "Park siti", iko je znao da je predmet prvobitnog zahteva za legalizaciju već rešen.

Bekrić je,prema saopštenju, znao i da je predmet preciziranog zahteva za legalizaciju drugi objekat, koji je izrađen na drugoj katastarskoj parceli i to nakon zakonom predviđenog roka za legalizaciju.

Kako je navodi u saopštenju, Bekrić je uništio spise okončanog predmeta i pod istim delovodnim brojem nastavio novi postupak legalizacije hotela "Holidej in", suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, da bi nakon sprovedenog postupka, sačinio radnu verziju rešanja o naknadnom izdavanju građevinske i upotrebne dozvole.

Vukajlov je ispred Zavoda za urbanizam dao potrebno mišljenje da se za objekat može izdati naknadna građevinska dozvola, što je bilo potrebno za legalizaciju, iako je to bilo u suprotnosti sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Naknadno rešenje su Petrović i Tontićeva overili kao valjano i zakonski ispravno, čime su se ispunili uslovi za izdavanje rešenja o naknadnom izdavanju građevinske i upotrebne dozvole.

Beta

Pogledajte još