Novi Sad: Hapšenja službenika Gradske uprave

0

Policija je uhapsila četvoro zaposlenih u novosadskoj Gradskoj upravi za urbanizam i legalizaciju i Zavodu za urbanizam koji su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj.

Uhapšeni su pomoćnica načelnika za poslove legalizacije Gradske uprave za urbanizam Nada Tontić, zamenik direktora preduzeća „Urbanizam“ Miroslav Vukajlov, nekadašnji šef Odseka za legalizaciju, a sada stručni saradnik Gradske uprave za urbanizam Petar Petrović, kao i stručni saradnik Gradske uprave za urbanizam Slobodan Bekrić, navodi se u saopštenju policije.

Oni se sumnjiče da su pokušali da investitoru kompaniji „AGNS menadžment tehnolodži“ iz Novog Sada, pravnom sledbeniku novosadskog preduzeća „Aleksandar gradnja“, u vlasništvu Aleksandra Gajića, pribave korist od 1,66 miliona evra legalizacijom dela hotela „Holidej in“ u Novom Sadu, koji gabaritima odstupa od građevinske dozvole u ukupnoj površini od 1.514 metara kvadratnih.

Kako se precizira u saopštenju, osumnjičeni Bekrić je 2012. po nalogu svog šefa Petrovića prihvatio zahtev novosadske firme „AGNS menadžment Tehnolodži“ investitora hotela „Holidej in“ u Novom Sadu, za izmenu i preciziranje zahteva za legalizaciju, koji je podneo „Vondel kapital“ 2009. koji je uložio u izgradnju objekta „Park siti“, iko je znao da je predmet prvobitnog zahteva za legalizaciju već rešen.

Bekrić je,prema saopštenju, znao i da je predmet preciziranog zahteva za legalizaciju drugi objekat, koji je izrađen na drugoj katastarskoj parceli i to nakon zakonom predviđenog roka za legalizaciju.

Kako je navodi u saopštenju, Bekrić je uništio spise okončanog predmeta i pod istim delovodnim brojem nastavio novi postupak legalizacije hotela „Holidej in“, suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, da bi nakon sprovedenog postupka, sačinio radnu verziju rešanja o naknadnom izdavanju građevinske i upotrebne dozvole.

Vukajlov je ispred Zavoda za urbanizam dao potrebno mišljenje da se za objekat može izdati naknadna građevinska dozvola, što je bilo potrebno za legalizaciju, iako je to bilo u suprotnosti sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Naknadno rešenje su Petrović i Tontićeva overili kao valjano i zakonski ispravno, čime su se ispunili uslovi za izdavanje rešenja o naknadnom izdavanju građevinske i upotrebne dozvole.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.