Žene sa interneta: Manekenka je žrtva, mediji jure senzacionalizam!

0

Internet stranica "Žene sa Interneta" osudile su brojne srpske medije koji su "bez ikakvog srama i elementarne ljudske pristojnosti i kršeći pravila novinarskog kodeksa" objavile priču da je manekenka Mina Milenković izmislila silovanje. Na stranici se navodi da su mediji takve tvrdnje "potkrepili" lekarskim izveštajem i policijskim o njenom "nepouzdanom svedočenju", što nije dovoljan dokaz da se silovanje nije dogodilo.

„Da raščistimo: lekarskim pregledom se NE može utvrditi da žena nije silovana. To što policija, navodno, „sumnja u njenu verziju priče“, NIJE dokaz da je ona netačna“, navodi se u tekstu.

One smatraju da je silovanje traumatično iskustvo i da od žrtve ne može očekivati da da jasnu izjavu o počiniocima i okolnostima i da „zločin silovanja ne mora da uključuje primenu fizičke sile, a često uključuje druge vrste onesposobljavanja kao što su alkohol i droge koje mogu da utiču na žrtvino kasnije svedočenje“.

Takođe, „Žene sa interneta“ su osudile i to što je policija iznosila svoje „sumnje“ u javnost, jer svaka spekulacija o tome kako se zločin odigrao je „nehumana i nepristojna“.

Senazcionalističko pisanje medija je smatra ova internet stranica, samo proizvelo jako štetne posledice i na žrtvu i na društvo.

Na kraju se dodaje da je ovo jako bitna tema i da ženama koje su žrtve ovakvog jednog strašnog zločina treba pružiti punu pomoć i podršku.

Izvor: žene sa interneta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.