Tiršova zatražila sudsko-medicinsku obdukciju

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj traži sudsko-medicinsku obdukciju tela šesnaestomesečne N.T. koja je preminula od bakterijskog meningitisa, a istražni sudija će odlučiti da li će to biti obavljeno, rekao je u ponedeljak ministar zdravlja Tomica Milosavljević.

"Pre svega izražavam najdublje saučešće porodici, a Ministarstvo zdravlja će javno reći zaključke inspekcijskog nadzora i vanredne provere kvaliteta stručnog rada koji se sprovode u Domu zdravlja Novi Beograd i u klinici u Tiršovoj", kazao je Milosavljević na konferenciji za novinare.

On je dodao da će biti preduzeti svi koraci predviđeni zakonom, čim budu poznati rezultati tih radnji. Ministar je kazao i da će, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta, Tužilaštvu dostaviti kompletnu dokumentaciju i da će i Lekarska komora i Ministarstvo zdravlja, ali i gradska vlast, kao osnivač domova zdravlja, ispitati čitav slučaj. Roditelji N.T. naveli su da je devojčica dospela u tako teško stanje jer nije adekvatno lečena.

Pogledajte još