Američki vojnik u koga ćete se zaljubiti: Spasao tek rođene zečiće kojima je majka uginula

0

Američki vojni lekar Džošua Bisnar pronašao je u vojnoj bazi u San Dijegu leglo tek rođenih zečića čija je mama uginula. On je malena stvorenja usvojio i starao se o njima dok nisu dovoljno odrasli da samostalno nastave život.

Bisnar je pronašao mališane kako se bespomoćno koprcaju pored svoje uginule mame. Prizor ga je dirnuo, pa je malena stvorenja odmah spakovao u jednu ktiju i odneo sa sobom.

On se tokom sledećih nekoliko nedelja brižno starao o preslatkim zečićima, pažljivo ih hraneći po strogom rasporedu. On je pravio posebne mešavine mleka i vitamina, a zečići su, prema njegovim rečima, brzo i lepo napredovali.

Kada sam ih pronašao, prvo sam hteo da ih odnesem u veterinarsku kliniku, jer sam se plašio da neću umeti da im pružim adekvatnu negu. Međutim, brzo sam se snašao, a životinjice svakim danom postaju snažnije i veće – objašnjava Bisnar.

Mališani već počinju da skakuću po improvizovanom kavezu u koji su smešteni, a kada dovoljno ojačaju, biće pušteni nazad u prirodu, gde će moći da vodie samostalan život.

Vojnik kaže da nije imao srca da ostavi bespomoćne životinjice, iako je svoj položaj doveo u pitanje, jer držanje životinja u vojnoj bazi nije dozvoljeno. Ipak, on je odrastao sa životinjama i, kako kaže, bilo je vredno rizika, jer je ljubav prema životinjama večna.

Izvor: Zivotinje.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.