Više hapšenja zbog krađa u Subotici, među lopovima i devojčica (14)

Kako je saopšteno, postoji osnov sumnje da su D.O. i V.N., u noći između ponedeljka i utorka, oko 02.00 časa, provalili u trafiku, u centru Novog Orahova iz koje su odneli veću količinu cigareta, kafe i sokova.

"Na osnovu naredbe nadležnog suda, policija je izvršila pretres kuće i u njoj pronašla robu koja potiče iz krivičnog dela. Protivpravno prisvojeni predmeti su uz potvrdu oduzeti od V.N. i vraćeni odgovornom licu DOO 'Štampa sistem' Beograd", navodi se u saopštenju.

Nakon policijskog zadržavanja, kako je saopšteno, osumnjičeni će biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Subotici.

Subotička policija je u ponedeljak lišila slobode 14.godišnju devojčicu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teške krađe u pokušaju i uz odgovarajuću krivičnu prijavu sprovela je sudiji za maloletnike Višeg suda u Subotici.


"Policijski službenici su izašli na mesto događaja, nakon prijave građanina, da je u svojoj kući zatekao lice, koje je ušlo kroz prozor i sa stola mu uzelo mobilni telefon"
, navedeno je u saopštenju.

Policija je protiv maloletnice podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je u poslednja tri meseca, na širem području grada izvršila još 28 krivičnih dela kradje i teške krađe.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još