Živković: Vladu karakteriše diletantizam

On je ocenio da neće biti prave rekonstrukcije vlade, ali ni prevremenih izbora.

"Za skoro godinu dana nije urađeno ništa od obećanog na početku mandata premijera Ivice Dačića", rekao je on na konferenciji za novinare i istakao da je "rekonstrukcija vlade nemoguća", kao ni izbori do kraja godine.

"Sumnjam da će biti i izbora, jer ako se dobije pozitivan signal iz Brisela oko datuma za početak pregovora, a sigurno hoće, mislim da će Srbija dobiti i zabranu raspisivanja izbora kao još jedan uslov za dobijanja datuma o početku pregovora, kako bi dogovoreno imao ko da sprovede", kazao je on.

Živković smatra i da je Vlada Srbije dozvolila veliki zastoj u sprovođenju neophodnih reformi čekajući 28. jun, kada bi trebalo da bude doneta oko otvaranja pregovora sa Srbijom.

Živković je kazao da nije bilo investiranje u infrastrukturu, smanjenja nezaposlenosti, ulaganja u energetiku, povoljnih zajmova za poljoprivrednike, otvaranja kancelarije za brze odgovore, uvođenja elektronske uprave.

Živković je rekao i da je dosadašnja borba protiv korupcije i kriminala bila selektivna i zapitao se ko je dao državljanstvo mnogim kriminalcima, kao i kada će biti rešene afera "kofer" i prošlogodišnja navodna krađa izbora.

"Slobodni mediji, koji su obećani u ekspozeu premijera, sada su mediji u slobodnom padu, kao posledica pritiska države i paradržavnih miljenika, tajkuna koji su u ostvari kriminalna frakcija vodećih političkih stranaka",
naveo je Živković.

Živković je dodao da su "kriminalizovani tajkuni vlasnici medija, bilo javno, bilo tajno" i da su indirektno ili direktno u politici, navodeći da je medijska scena slična onoj u vreme kada je sadašnji direktor javnog servisa (Aleksandar Tijanić) bio ministar informisanja "u julovskoj vladi".

On je kazao da će Nova stranka izaći na iznore kad god budu raspisani, kao i da će učestvovati na lokalnim izborima u Vrbasu i na beogradskoj opštini Voždovcu.

Izvor: Beta

Pogledajte još