MEDITERANSKE IGRE: Zlato za Arnunovićevu, bronza za Šekarić

I Arunovićeva i Šekarićeva su bile sigurne u osnovnom delu i brzoj paljbi i lako se plasirale u finale. U finalnom meču, posle pet serija po pet metaka Arunovićeva je kao prvoplasirana ušla u borbu za zlato, dok je Šekarićeva sa još dve takmičarke imala raspucavanje posle kojeg je od borbe za bronzu otpala Gobervil Selin iz Francuske, koja je osvojila zlato u vazdušnom pištolju.

U meču za bronzu Jasna Šekarić je bila bolja od još jedne Francuskinje Tirod Stefani i rezultatom 7:5 došla do još jedne medalje sa Meditertanskih igara.

"Naravno da sam srećna što sam uzela medalju, bez obzira na to kojeg je sjaja. Ovo nam je bila odlična priprema za Evropsko prvenstvo. Zadovoljna sam samim rezultatom, ali ima još prostora za napredak u rezultatu", rekla je Šekarićeva nakon ceremonije dodele medalja.

Arunovićeva je bila ubedljiva u borbi za zlatno odličje. Ona je rezultatom 7:1 dobila Grkinju Kasumi Agati iz Grčke.

"Rekla sam posle vazdušnog pištolja da bih volela da osvojim još jednu medalju i evo uspela sam, tako da sam vrlo zadovoljna sa dve medalje sa Mediteranskih igara. Drago mi je da je zlato došlo u disciplini MK pištolj zato što nas uskoro očekuje Evropsko prvenstvo u ovoj disciplini", kazala je Arunovićeva.

Nemanji Mirosavljevu medalja je izmakla u samom finišu finala u disciplini MK puška trostav. Iako je veći deo finala bio na drugoj poziciji, sa poslednja dva metka je "upucao" devetke i pao na četvrtu poziciju.

Strelci Srbije do sada su osvojili ukupno pet medalja, a sutra na strelište uzlaze Andrea Arsović i Ivana Maksimović u disciplini MK puška trostav.

Beta

Pogledajte još