Dinkić napao Dačića: Tebi su važne samo pare, a ne investicije

Dinkić je još rekao da su ministri sami određivali gde će smanjiti troškove i da je većini bilo važnije da sačuvaju zarade zaposlenih u administraciji i da se odreknu investicija, i kao tipičan primer naveo svog šefa u Nemanjinoj 11.

Sumanuti troškovi

"Prioritete u MUP nisam radio ja, nego moj kolega Ivica Dačić... Njima je bilo važnije da svi i dalje imaju bonuse, a da se odreknu, na primer, investicija za sprečavanje elementarnih nepogoda", rekao je Dinkić i objasnio da je u MUP postojala mogućnost da, umesto smanjivanja investicija, budu ukinuti bonusi za zaposlene koji nisu uniformisani, nego rade na šalterima i u administraciji.

Ministar finansija je podsetio da je uvek loše smanjivati kapitalne investicije, osim ako je reč o projektima koji mogu da sačekaju.

"Ja sam se odrekao svih projekata i kapitalnih investicija u turizmu. Izgradnja žičara može da čeka neka bolja vremena"
, našao je vremena da se požali Dinkić.

Greška od milijardu evra

Vanja Vukić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kaže da Dinkićevi navodi apsolutno nisu tačni, te da je, umesto što napada unaokolo, trebalo bolje da isplanira budžet.

"Mi ne delimo bonuse, to je poboljšanje socijalnog statusa policajaca, koji su ionako u lošem položaju, a da budžet nije promašen za milijardu evra, imali bismo i za investicije. Policajci obavljaju izuzetno težak posao"
dodao je Vukić.

Rekonstrukcija Vlade

Dačić poručio da će biti preispitan rad svakog ministra, pa i Dinkića, i da niko ne može da ucenjuje Vladu, uključujući i predsednika URS.

Sporne mere štednje

Dinkić smatra da treba smanjiti rashode, a Aleksandar Vučić i Ivica Dačić da treba pokrenuti proizvodnju, jer bi to dalo bolje rezultate nego štednja.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još