Muškarci gledaju druge žene zbog evolucije

0

Ukoliko ulovite svog muškarca da je "bacio oko" kada je lepa žena prolazila, ne zamerite mu, naučnici tvrde da je za to kriva – evolucija.

Gledanje žena u prolazu, čak i ako stoje pored svoje dugogodišnje devojke za mnoge žene je uvreda a za muškarce nagon kome ne mogu odoleti, pokazalo je istraživanje škotskog Univerziteta Stirling koje tvrdi da muškarci posmatraju žene iz evolucijskih razloga, kako bi povećali svoj reproduktivni uspeh sa što je više partnerki.

Takođe, naučnici su otkrili da će pripadnicima jačeg pola privlačnije biti nepoznate žene naspram onih koje duže vreme poznaju, čak i ako su poznate žene objektivno lepše. Sa druge strane, ženama su privlačniji oni muškarci čija lica poznaju, jer ih ocenjuju pouzdanijima i samim time su na većoj ceni.

Muškarci lica žena koja znaju, vide kao manje seksualno privlačna, posebno kada razmišljaju o kratkim aferama“ rekla je Džejn Mekartni, psiholog i vođa studije.

Ona je objasnila kako su muškarci evolucijski programirani da spavaju sa što više žena kako bi imali što više potomaka, iako to sa današnjeg stanovišta više nema smisla.

Izvor: b92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.