Drogba: Prihvatiću svaku kaznu Uefe

BEOGRAD, 1. juna 2009. (Beta) - Fudbaler Čelsija Didije Dorgba rekao je da će prihvatiti svaku kaznu koju mu odredi Evropska fudbalska unija (UEFA) zbog nedoličnog ponašanja posle revanš utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barselone.

UEFA je optužila Drogbu i njegovog saigrača Žozea Bosingvu da su posle revanš utakmice polufinala Lige šampiona protiv Barselone vređali norveškog sudiju Toma Heninga Ovreba.

Revanš utakmica na Stamofrd Bridžu 6. maja odigrana je bez pobednika 1:1, a Barselona je prošla u finale zbog postignutog gola u gostima. Katalonski klub je kasnije osvojio trofej, posle pobede nad Mančester junajtedom od 2:0.

Fudbaleri Čelsija su u nekoliko navrata tokom utakmice tražili od norveškog sudije da dosudi jedanaesterac, što on nije prihvatio.

Napadač Čelsija rekao je da se neće žaliti na kaznu koju budu dobio.

"Nije lako, ali prihvatiću svaku kaznu koju mi odredi UEFA. Istrpeću kaznu i posle toga ću se vratiti mnogo jači", rekao je Drogba.

Takođe, disciplinski postupak se vodi i protiv kluba zbog nedoličnog ponašanja fudbalera, ali i zbog navijača koji su bacali predmete na teren.

Na kraju utakmice Drogba i nekoliko igrača Čelsija su okružili sudiju tražeći objašnjenje, a obezbeđenje na stadionu je sprečilo da internacionalac Obale Slonovače dođe u kontakt sa sudijom.

"Ponašao sam se veoma loše posle utakmice i to niko ne želi da gleda na fudbalskim stadionima pa ni UEFA", dodao je Drogba.

Bivši trener Čelsija Gus Hidink rekao je da se nada da će UEFA "razumeti da je izvinjenje koje je Drogba javno uputio sasvim dovoljno".

Pogledajte još