SAZNAJTE: Gde možete jesti najukusniji sladoled na svetu?

0

U poznatoj poslastičarnici "Perche No!" u Via dei Tavolini u Firenci može se uživati u najuksnijem sladoledu na svetu, tvrdi magazin "Nacionalna geografija".

Poslastičarnica se nalazi na samo dva minuta od poznate firentinske katedrale, a magazin „Nacionalna geografija“, ju je proglasio za najbolju. Još od 1993. godine „Perche no!“, prodaje sladolede intezivnih ukusa koji se svakodnevno proizvode u ovoj poslastičarnici. Omiljeni ukus svima je kombinacija meda i sezamovih semenki i zeleni čaj i kafa sa komadima čokolade.

Gde još ima najboljih sladoleda na svetu:

Vafelbageriet, Kopenhagen, Danska

U zabavnom parku „Tivoli“ specijalitet je sladoled poslužen u kornetu od vafla zvanog amerikaner, koji prima do četiri kugle na koje potom ide preliv od siruba, umećena pavlaka i razni drugi prilozi.

Ice Cream City, Tokio, Japan

Ice Cream City je mesto gde možete da probate najčudnije sladolede na svetu. Ukusi poput piletine u soji, orhidejinog korena, morske soli ili jegulje samo su neki u moru neobičnih ideja.

Capogiro Gelato, Filadeflija, SAD

Uz specijalitete poput madagaskarske burbon vanile, 'melograno' (šipak), nocciola Piemonte (lešnik), saigonski cimet, tajlandsko kokosovo mleko (s malo ruma) i zucca (tikva), Capogiro se smatra najboljom poslastičarnicom u Americi.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.