Draginu produžen pritvor za još 30 dana

Dragin i ostali su u pritvoru kojem od hapšenja, 24. novembra prošle godine, a ovaj put pritvor im je produžen za još 30 dana - zbog opasnosti od bekstva i zbog uznemirenja javnosti.

Osim bivšeg ministra, u pritvoru ostaju vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić, Radosav Vujačić, Mihajlo Grujić, Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, navodi se u pisanoj informaciji suda.

Istim rešenjem Specijalni sud je kao neosnovane odbio predloge njihovih branilaca da im se pritvor zameni blažom merom - kućnim pritvorom.

Pre dva dana Apelacioni sud je bio ukinuo rešenje Specijalnog suda o produženju pritvora Draginu i ostalima i naložio mu da u odnosu na svakog od okrivljenih navede jasne i individualizovane razloge koje to konkretne okolnosti ukazuju na opasnost od njihovog bekstva i opravdavaju dalje zadržavanje u pritvoru.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 22. maja optužnicu protiv bivšeg ministra poljoprivrede Saše Dragina i njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonitom sa prodajom regresiranog mineralnog đubriva oštetili to preduzeće za više stotina miliona dinara.

Dragin je u pritvoru od hapšenja 24. novembra 2012. godine, a sa njim je tada uhapšen i vlasnik konsultantske kuće "Ces mekon" Zvonimir Nikezić i još petoro vlasnika privatnih preduzeća, a istraga je nakon toga proširena još četiri puta.

Izvor: Kurir

Pogledajte još