Novi Sad: Bačena bomba na automobil direktora JP "Urbanizam"

Bomba je bačena oko 10 časova, a povređeni su prolaznici. U pitanju je službeni "citroen" lidera Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" koja je deo vladajuće koalicije u gradu.

"Radi se o mom službenom automobilu. Ja sam u to vreme bio na svom radnom mestu odnsono u preduzeću Urbanizam čiji sam direktor", rekao je Bokan.

"Vozač je došao u kafić da se vidi sa svojim rođenim bratom i parkirao je auto ispred kafića da mu donese lekove. Zatim su seli na piće u taj isti kafić i nedugo zatim se čula bomba", rekao je Tomislav Bokan.

U pitanju je službeno vozilo JP "Urbanizam" koje je do kafića dovezao Bokanov vozač.

Za sajt B92 je potvrđeno da su povređene dve osobe - mušakarac i žena.

P.K. iz Novog Sada rođen 1950. godine zadobio je teže povrede u predelu lopatice, on je van životne opasnosti i biće zadržan na daljem lečenju u Kliničkom-centru Vojovodine.

B.L. iz Novog Sada rođena 1966. godine je zadobila lakše povrede butine i nakon ukazane lekarske pomoći u Urgentnom centru biće puštena kući .

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je danas osudio podmetanje bombe.

"Očekujem da se počinioci ovog krivičnog dela pod hitno privedu licu pravde i da se pošalje jasna poruka kriminalcima i nasilnicima. Ne smemo dozvoliti da na ulicama zavlada bezakonje, a posebno ne da se usred dana, dok ljudi obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti, u Novom Sadu događaju eksplozije", naveo je Vučević u saopštenju.

Ovaj incident osudio je Gradski odbor Srpskog pokreta obnove, kao i Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu, i zatražili su da počinioci budu što pre otkriveni.

Tomislav Bokan je odbornički mandat u Skupštini grada Novog Sada osvojio na listi Romske demokratske stranke, a on je i predsednik nedavno osnovanog Pokreta Dinara-Drina-Dunav.

Izvor: b92

Pogledajte još