Privedeno 13 osoba zbog prevara u Novom Sadu

0

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom u Novom Sadu, nastavili su rad u predmetu "Prevara u osiguranju" i u službene prostorije Policijske uprave Novi Sad priveli radi saslušanja 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više krivičnih dela prevara u osiguranju, saopštio je danas MUP.

U saopštenju se navodi da je za pet osoba određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će oni biti privedeni dežurnom istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

Osobe su deo grupe koja je prijavljivala povrede zadobijene u saobraćajnim nezgodama, najčešće u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, zahtevajući od osiguravajućih društava isplatu naknade štete.

Do sada je utvrđeno da je ova grupa tražila isplatu iznosa od preko pet miliona dinara na ime štete osiguravajućim društvima.

Pripadnici MUP-a, u saradnji sa tužilaštvom Novi Sad, nastavljaju rad na ovom slučaju radi utvrđivanja pričinjene štete osiguravajućim društvima, kao i iznosa pribavljene protivpravne imovinske koristi, navedeno je u saopštenju.

Izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.