Džajić: Zvezdi potrebna pomoć države da bi opstala!

0

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić uputio je danas pismo ministarki omladine i sporta Alisi Marić u kojem je zatražio pomoć države da bi taj klub opstao.

„Fudbalski klub Crvena zvezda prolazi kroz najteži period u svojoj bogatoj istoriji. Izuzetno teška finansijska situacija koja potresa naš slavni klub, preti da ugrozi postojanje sportskog kolektiva koji je osvajanjem tutule evropskog i svetskog prvaka ostvario najveći uspeh u istoriji našeg sporta. Naša obaveza, kao trenutnih rukovodilaca, je da ne dozvolimo da se to dogodi“, naveo je Džajić.

Džajić je naveo da je novo rukovodstvo od svog dolaska u klub u značajnoj meri smanjilo dug koji je iznosio više od 48 miliona evra.

„Ali, bez značajnije pomoći države, zabrinuti smo da li će klub i dalje moći da egzistira. Jer, svakodnevno novi računi dolaze na naplatu, pa se sa velikom mukom borimo da nam račun ponovo ne bude u blokadi“, naveo je Džajić.

Džajić je kazao da je taj klub, „za razliku od svih ostalih“, transparentno predočio finansijsku situaciju i da je na taj način pokazao da želi da reši problem.

Predsednik crveno-belih je ocenio da je njegov klub „nosilac Sportskog društva Crvena zvezda, a samim tim i noseći stub celokupnog srpskog sporta“.

On je rekao i da će se, postavljanjem Zvezde na zdrave osnove, istovremeno stabilizovati i brojni drugi sportovi u sportskoj porodici tog kluba, pre svega rukometni i vaterpolo klub.

„FK Crvena zvezda je sve do sada izbegavao da traži aktivnu pomoć države za prevazilaženje naših problema. Ali, suočeni sa pozivima ostalih klubova koji su u teškoj situaciji u Srbiji, osećamo slobodu da Vam se obratimo kako bismo zajednički prebrodili ove teške trenutke. Ministarstvo omladine i sporta su prva vrata na koja smo
pokucali, a pomoć ćemo zatražiti i od ostalih državnih institucija sa jednim ciljem“
da omogućimo da Crvena zvezda opstane“, naveo je.

Džajić je rekao da je Zvezdi neophodna pomoć države, makar u sadašnjem, veoma teškom periodu.

„Iz tog razloga moramo da napomenem da FK Crvena zvezda ne traži subvencije države, budžetsko finansiranje niti bilo koji sličan oblik dugoročne pomoći, a kamoli veresiju. Mi samo insistiramo na kratkoročnoj pomoći na ravnopravnoj osnovi sa ostalim klubovima, a u skladu s našim renomeom i značajem koji imamo za srpski sport“, zaključio je Džajić.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.