Bombaški napad:Kašikara kao opomena Tomislavu Bokanu

Eksplozija na parkingu ispred kafića “Hogar”, gde je bilo parkirano vozilo, zatresla je stanove u naselju Grbavica oko 10.20 časova ujutro.

Tada sam bio u preduzeću, a vozač je došao u kafić da se vidi sa bratom, pa je automobil parkirao ispred“, rekao je Bokan.

(old_image)

Foto: Beta
On je Novosađanima postao poznat neposredno pre izbora kao predsednik tada formirane Romske demokratske stranke u kojoj nema nijednog Roma i koji je iako optuživan za kupovinu glasova, brzo postao direktor “Urbanizma”, a u međuvremenu je osnovao i Narodni pokreta „Dinara-Drina-Dunav”.

Eksploziju vidim kao upozorenje, a motivi mogu biti politički, ali i to što sam direktor JP „Urbanizam“. Daćemo šansu policiji i nadam se da će vrlo brzo otkriti počinioca“, kaže on.

Vlasnica obližnje škole stranih jezika Jasmina Živanović videla je osobu za koju veruje da je bacila bombu i tvrdi da je reč o muškarcu tridesetih godina svetle puti i oko 185 centimetara visine.

(old_image)

Foto: Beta
Kretao se iz Krilove ulice ka Tolstojevoj. Kad je bomba eksplodirala, on je ubrzao korak. Imao je crni kačket, crni šorts i dugačke bele rukavice. Iz Krilove je kroz prolaz skrenuo ka Bulevaru cara Lazara“, priča Jasmina. Ona nije videla sam trenutak kada je bomba bačena.

U Kliničkom centru kažu da su povređeni Novosađani van životne opasnosti.

Žena B. L. (47) ima lakše povrede butine i puštena je kući, a muškarac P. K. (53) ima teže povrede lopatice. Van životne opasnosti je, ali će biti zadržan na lečenju u Urgentnom centru“, rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra.

U dvorištu kuće prekoputa kafića u momentu eksplozije igrala su se i deca.

Bila sam sa mlađim bratom u dvorištu kada smo čuli jaku eksploziju. Prepali smo se. Mislili smo da se ruši zgrada. Baba je prestravljena istrčala napolje, jer nije znala da li sam se vratila iz pekare u koju sam išla desetak minuta ranije“, rekla je trinaestogodišnja devojčica, koja je dodala da su i ona i brat videli povređene muškarca i ženu.

Bombaški napad oštro je osudio gradonačelnik Miloš Vučević koji očekuje da se počinioci pod hitno privedu i da se, kako je rekao, pošalje jasna poruka kriminalcima i nasilnicima. Predsednik Gradskog odbora LSV Aleksandar Kravić pozvao je Vučevića da iz gradske vlasti izbaci „grupacije za koje se sumnja da su učestvovale u kriminalnim radnjama“. Kravić je ukazao da se nikada do sada nije dogodilo da gradski čelnici budu žrtve obračuna koji nedvosmisleno podsećaju na mafijaške obračune.

Na bacanje bombe reagovali su i u GO Demokratske stranke, gde “nude podršku svakom konstruktivnom predlogu” koji će vratiti bezbednost na gradske ulice jer “oko toga nema kompromisa”. Bokanovi koalicioni partneri iz SPO smatraju da iza bombaškog napada stoje politički neistomišljenici.

Izvor: Blic

Pogledajte još