GDE JE PRAVDA: Hteo da siluje decu, a dobio dve godine u bolnici

Bajram Jovanović izdržavaće kaznu u zatvorskoj bolnici, a ne iza rešetaka, gde mu je i mesto!

Prvi slučaj
♦ Žvakama i lizalicama namamio je Tamaru da pođe s njim iza prodavnice ♦ Tamo je počeo da je ljubi u usta, što su zabeležile kamere ♦ Devojčica je došla kući i ispričala roditeljima šta se desilo

Htela sam da vrištim kad sam čula da je Bajram Jovanović osuđen na samo dve i po godine zatvora zato što je pokušao da siluje moju četvorogodišnju ćerku! Ne mogu da shvatim Draganu Savić, sudiju Prvog osnovnog suda, koja je mogla takvom čoveku da izrekne tako malu kaznu. Šta treba da se dogodi da on bude kažnjen kako treba? Je l‘ treba da siluje neko dete? E, pa tada će biti kasno!“.

Ovo je posle skandalozne presude Bajramu Jovanoviću (56), osuđenom za pokušaj silovanja dve devojčice, ispričala Zlata Borovac, majka Tamare (4), koju je on napao. Zlata je Jovanovića prijavila policiji kad je videla video snimak iz jedne prodavnice na kojem se vidi kako Bajram ljubi njenu ćerku u usta.

Drugi slučaj
♦ Jovanović je u Zemun polju pijan pokušao da obljubi Anđelu ♦ Njoj je ponudio 50 dinara i rekao joj da se ne plaši jer će nju „čika samo malo da ljubi i dira“ ♦ Devojčicu je uhvatio za majicu i pokušao da je poljubi, ali je ona uspela da se otrgne i pobegne

Mi ćemo sigurno uložiti žalbu. I ako ta žalba ne bude usvojena i ako ona ne bude doprinela da Bajram dobije veću kaznu, ja ću ovaj slučaj rešiti na svoj način. Neću dozvoliti da on izađe s bolničkog lečenja, gde je upućen nakon izricanja presude, i da napadne neko dete i siluje ga. Da mu upropasti život samo zato što su naši sudovi loši“, rekla je očajna Zlata.

Bajram je osuđen na godinu dana zatvora za pokušaj obljube male Anđele u Zemun polju i na dve godine za isto krivično delo jer je Tamaru poljubio iza prodavnice u Kotežu. Sud je zatim ove dve kazne objedinio i smanjio za šest meseci. Zatim je sudija Dragana Savić kaznu preinačila i izrekla meru obaveznog lečenja.

Devojčicin otac Safet kaže da je čuo kad su Bajramovi rođaci pretili advokatu koji je bio Jovanovićev branilac po službenoj dužnosti zato što je hteo da se povuče iz predmeta.

Svojim ušima sam čuo kako su mu pretili. Kad je taj advokat rekao sudiji da mu prete, oni su pobegli iz zgrade Palate pravde i niko nije mogao da ih nađe. Sve ovo je strašno. Još sam u šoku posle sramne presude“, rekao je Safet.

Podsetimo, 1. aprila se redakciji Kurira javila Zlata Borovac, koja je rekla da je slučaj pokušaja obljube njene ćerke prijavila policiji, ali da oni ništa nisu preduzeli. Tada je redakcija Kurira organizovala tajni zadatak hapšenja Bajrama Jovanovića, koji je potom pritvoren.

Jovanović je u završnoj reči kazao da prihvata kaznu i da mu je drago što je upućen na lečenje.
Nadam se da ću se tamo osloboditi ovog zla u sebi. Za sve što sam uradio kriv je alkohol. Sada kad idem na lečenje, nadam se najboljem“, kratko je rekao Bajram Jovanović.

Izvor: Kurir

Pogledajte još