Čudo od deteta: Dvogodišnjak inteligentniji od Baraka Obame (VIDEO)

0

Adam Kribi, dečak iz Londona, postao je najmlađi član Mense i to sa samo dve godine i pet meseci, a test inteligencije pokazao je da je Adam inteligentniji od Baraka Obame i Dejvida Kamerona. Njegov koeficijent inteligencije je 141 i samo četiri boda ga dele od statusa genijalca.

Daily Mail piše da Adam, za razliku od svojih vršnjaka koji još uvijek šaraju po zidovima, čita Šekspira, zna sve planete u sunčevom sistemu i sve hemijske elemente periodnog sistema, uči japanski, španski i francuski.

Treba pomenuti i kako naučio da hoda kad je imao samo godinu dana i to nakon što je o tome pročitao knjigu. Ukratko, dok su druga deca učila da puze, Adam je već čitao!

Već sad na engleskom zna da broji do 1000, savladao je sabiranje i oduzimanje, piše neka slova, a sva ih zna na tastaturi.

„Njegove su mogućnosti neverovatne, a mi se od njegove desete nedelje trudimo da razvijamo njegovu inteligenciju. Mislim da se tako brzo razvija jer smo pronašli način da ga zainteresujemo za učenje“, rekao je njegov otac Den, koji kao ni njegova supruga, Keri En nisu članovi Mense.

Dečak iz Mičama u južnom Londonu je tako postao tek devetnaesto dete iz Velike Britanije koje je postalo član Mense pre polaska u školu.

Izvor: Index.hr, Daily Mail

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.