Kako je uništena Atlantida!?

Nučnici smatraju da je uzrok te apokaliptične katastrofe asteroid iz grupe Adonis, koji je sa svoje trajektorije oko Sunca dospeo u gravitaciono polje Zemlje.

Kataklizma je počela na severozapadnom horizontu – iz dubine kosmosa iznenada se pojavilo nepoznato nebesko telo, koje je najpre ličilo na sićušnu zvezdu, posle 30 sekundi na kometu, a posle jednog minuta na blještavi bolid čiji je sjaj bio jači od stotinu Sunaca. Gotovo položenom trajektorijom telo se obrušilo na Zemlju.

Iz pravca severozapada asteroid je nečujno doleteo do obala severnoameričkog kontinenta, u oblasti 330 severne geografske širine, gde se danas nalazi lučki grad Čarlston u državi Južna Karolina.

Kada je nebesko telo ogromnom brzinom prodrlo u gušće slojeve atmosfere, temperatura stvorena trenjem naglo se popela na 20.000 stepeni i svi oni koji su videli taj stravični bljesak ostali su zauvek slepi. Užasna toplota je spalila i u pepeo pretvorila sve što joj se našlo na putu.

Pod dejstvom toplote nebesko telo je, na oko 200 kilometara iznad površine Zemlje eksplodiralo i raspalo se na stotine usijanih delova koji su se obrušili na površinu Zemlje kao kiša, šireći smrt i propast.

Dve najveće gromade su pale u reon Atlantika, severoistočno od Portorika.

Razornom silom jednakoj snazi 30.000 hidrogenskih bombi, one su probile dno okeana. Bilioni tona usijane magme je poletelo iz dubine Zemlje i pomešalo se sa morskom vodom, pretvarajući je u neizmerne količine vodene pare koja se dizala i do 30 kilometara u visinu.

Prasak eksplozije čuo se širom sveta.

Blještavi sjaj je pretvorio noć u dan 2.000 kilometara unaokolo. Džinovski talasi, visoki i do 1.000 metara valjali su se sa pučine ka kopnu i uništavali sve pred sobom.

U tom piru razularene stihije potpuno je uništeno legendarno ostrvo Atlantida.

Pogledajte još: Otkriven stari egipatski grad pod vodom: FOTO

IZvor: Dnevno.rs

Pogledajte još