Marina Maljković: Četvrto mesto sjaji kao medalja!

"Nismo uspele da dođemo do pobedničkog postolja, ali četvrto mesto ima sjaj medalje. Čestitam ne samo devojkama koje su igrale ovde, već i svim košarkašicama koje su bile sa nama na početku ovog
puta, od kvalifikacija za EP",
rekla je Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Nacionalna selekcija izgubila je danas od Turske utakmicu za treće mesto sa 92:71 i tako zauzela četvrto mesto, kojim su izborile plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine i za naredno Evropsko.

"Ovo je ogroman uspeh. Iza nas su takve velesile u ženskoj košarci kao što su Češka, Rusija, Belorusija, Hrvatska ili Italija. Treba li podsećati koliko ove nacije ulažu u košarku, koliko imaju registrovanih košarkašica, koliko trenera?", kazala je Maljkovićeva.

Srbija je danas uglavnom vodila tokom prvog poluvremena, ali je u drugom Turska preuzela vođstvo i napravila veliku razliku.

"Nisam ličnost ni trener koji traži alibi u bilo kojoj situaciji. Kao sportisti, nekom ko uvek želi pobedu, žao mi je zbog poraza i propuštene šanse da osvojimo medalju. Sve ste videli, borili smo se, pokušali da pariramo, ali treba biti realan - Turska već godinama najviše ulaže u žensku košarku...i ima najbolju ligu u Evropirekla je Marina Maljković.

Selektorka je najavila detaljnu analizu urađenog posla od kada je postala selektor.

"Sigurna sam da je napravljen veliki korak napred. Mnogo devojčica u Srbiji se već u toku šampionata u Francuskoj upisao u škole košarke", rekla je Maljkovićeva.

Beta

Pogledajte još