Članica trupe "Cirque du Soleil" poginula na sceni

Šou koji se bližio kraju, posle nekoliko sekundi je zaustavljen i iako je u prvi mah delovalo da je u pitanju deo predstave, ubrzo je postalo jasno da je došlo do nesreće. Na razglasu je objavljeno da će publici biti vraćen novac, uz molbu da napuste salu.

"Prvo su mnogi pomislil da je i to deo predstave, ali smo onda čuli vriske, jauke, a jedna od devojaka na sceni je zaplakala", rekao je jedan od posetilaca za britanski "San".

Sara Gijar-Giljo hitno je prebačena u obližnju Univerzitetsku bolnicu, gde su doktori nakon pokušaja da joj spasu život morali da konstatuju smrt.

Ovo je prva nesreća sa fatalnim ishodom do koje je došlo za vreme izvođenja predstave u 30-godišnjoj istoriji čuvene trupe "Cirque du Soleil".

"Srce nam je slomljeno, izražavamo najdublje saučešće porodici. Svi smo potpuno razoreni. Svake večeri se ponizno podsećamo sa punim poštovanjem koliko je svaki od naših umetnika izuzetan. Naš fokus je sada pružanje podrške porodicama",
saopštio je osnivač trupe Gi Laliberte.

Sara Gijar-Giljo je iza sebe ostavila dvoje dece. Bila je deo originalne postavke predstave "Ka" od 2006. godine, a imala je 20 godina iskustva.

Izvor: b92

Pogledajte još