Pajtić: Promena Ustava sad nije realna

Međutim, dodao je on, najviši državni akt će sigurno biti promenjen u procesu pridruživanja naše zemlje EU.

Nakon izjave potpredsednika Skupštine Vojvodine da će razgovarati s koalicionim partnerima DS u pokrajinskom parlamentu radi davanja inicijative za izmenu Ustava, Pajtić je rekao da je taj stav legitiman, ali da o tome nije razgovarano u DS.

Mi o tome u Demokratskoj stranci nismo razgovarali, ni na pokrajinskom ni na nacionalnom nivou , izjavio je Pajtić novinarima uoči sednice pokrajinske skupštine, na kojoj poslanici razmatraju rebalans pokrajinskog budžeta.

U ovom trenutku ja ne vidim uslove da se udje u neki proceš promene Ustava, niti verujem da je to realno u narednim mesecima, možda čak i narednih dve, tri ili četiri godine , kazao je Pajtić.

On je naglasio da će sigurno, u procesu pridruživanja EU, Srbija morati da upodobi svoje pravne akte sa pravnim propisima EU i zaključio da će u jednom trenutku, u narednim godinama sigurno doći do promene Ustava.

Pajtić je ponovio da o toj temi u DS-u nije razgovarano i napomenuo da zvanična inicijativa za promenu Ustava ne postoji, ali je dodao da Vrebalov ima pravo na svoje mišljenje o tome.

U krajnjoj liniji, ono nije pogrešno, ali u ovom trenutku mislim da nije realno i nije aktuelno , rekao je Pajtić.

Inicijativa koju je najavio Milivoj Vrebalov u medijima, izazvala je i negativna reagovanja predstavnika ozicije u pokrajinskoj skupštini.

Izvor: b92

Pogledajte još