Protest Egipćana u Sarajevu

Protestu su se odazvali Egipćani svih uzrasta i njihovi prijatelji iz BiH.

Na Trgu dece Sarajeva okačili su veliku egipatsku zastavu ispred koje je stotinjak osoba formiralo krug i uz skandiranje, mahalo Mursijevim slikama, transparentima, te egipatskim i zastavama BiH.

"Mi smo tu da bodrimo predsednika Muhameda Morsija, on će biti naš predsednik do svog poslednjeg mandata. Ovo što je napravila vojska nije pravedno. Izvršili su vojni udar i zatvorili Morsija. On nikada nije učinio ništa loše za narod"
, izjavio je Ala Din el Abdel Ala, predsednik Udruženja Egipćana u BiH.

"Mi danas pozivamo sve ljude koji vole demokratiju i žele da budu slobodni da dođu i da se zajedno borimo protiv vojnog režima u Egiptu i svih vojnih režima u svetu", dodao je on.

Demonstranti su u 14 sati, skandirajući, krenili ka Večnoj vatri, gde su zastali i poručili da svi narodi koji vole slobodu treba da pruže podršku protiv diktature.
Potom su se vratili na Trg i poručili da ustav, donesen pre šest meseci, odražava volju egipatskog naroda, a Mubarakovi ljudi ga sada ruše.

Morsi je jedini legitimni predsednik Egipta, a povratak na Mubarakov režim u punom sastavu vraća patnju egipatskom narodu, rekli su učesnici protesta.

Izvor:

Pogledajte još